NOS

NOS

Plasterk haalt hard uit naar columnisten die zeggen dat formatie makkelijk is

Verkenner Ronald Plasterk heeft hard uitgehaald naar columnisten die zeggen dat de formatie eenvoudig zou moeten zijn. “Een beetje vanaf de zijlijn roepen hoe het moet, dat kan iedereen. Als je politiek iets voor elkaar probeert te krijgen is dat iets heel anders.”

Plasterk, die al een week uitstel vroeg voor het inleveren van zijn verslag, ziet een formatie die moeizaam verloopt. “De partijen hebben ieder veel eisen en de onderhandelingen lopen stroef. Het in kaart brengen van de mogelijke coalities is een lastigere opgave dan ooit. Dat figuren met een stukje in de krant beweren dat de formatie niet enorm ingewikkeld is, draagt niet bij aan een constructief gesprek. Die laconieke betweterigheid stoor ik mij enorm aan.”

Plasterk vervolgt: “Er zouden ‘winnaars’ en ‘verliezers’ zijn, dat is niet hoe een kabinetsformatie werkt. Het volk is méér dan alleen het electoraat van de grootste partij, ook verliezende partijen krijgen een kans. Columnisten hekelen altijd maar dat er ‘recht gedaan moet worden aan de verkiezingsuitslag’, zo zwart-wit zijn deze verkiezingen niet.”

Verkenner zijn is een stuk ingewikkelder dan de meeste mensen denken, zegt de oud-PvdA’er. “Als je het zo goed weet, kom dan maar eens aan tafel. Dan zullen we nog wel eens zien of je de partijen dichter bij elkaar kan brengen. Stelletje toetsenbordhelden zijn het.”

Veel mensen in de media zijn er volgens Plasterk alleen maar op uit om anderen te beschadigen. “Ik zie columnisten die zo ver zijn afgedreven van een oorspronkelijk gedachtegoed, het is alleen maar opportunistisch geroeptoeter met goedkope argumenten die allang zijn weerlegd, alleen maar om rechts Nederland naar de mond te praten. Zeg dan in ieder geval je partijlidmaatschap op, denk ik dan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

k heb goed nieuws voor de verkenner. Rusland is in een vergevorderd stadium van het ontwikkelen van een vliegtuig dat op Co2 en stikstof vliegt. Het haalt dus CO2 en stikstof uit de lucht. Dit is een game changer in het klimaatdebat. Vrijwel alle problemen in één zucht opgelost en dat door de wetenschappelijke vrienden van Vlad.
Dat kunnen die linkse doemdenkers in hun zak steken.
Luctor et Emergo

Reageer
gravatar

Thierry, wil je een beetje voorzichtig zijn met je Latijnse uitspraken. Op onze Forumscholen circuleert een definitie van de elite waarin onder meer staat dat de elite te vinden is onder reptielen die op het gymnasium gezeten hebben en zich derhalve vaak bedienen van de Latijnse taal. Daarbij is ongelukkigerwijze jouw gymnasium verleden aan het licht gekomen. Nog vervelender is dat onze voorraad fakkels sinds kort spoorloos is en dat jouw adres bekend is bij de meeste leerlingen. Aangezien de meeste leerlingen zeer fanatiek zijn bij de wekelijkse boekverbrandingen zou ik voorlopig maar niet opendoen als er gebeld wordt.