NOS

NOS

Omtzigt: ‘Het is nu aan de verkenner om te bedenken wat ik bedoel’

Pieter Omtzigt wil geen nadere toelichting geven op zijn brief aan verkenner Ronald Plasterk. Volgens de NSC-voorman is het nu aan de verkenner om te bedenken wat hij bedoelt."

Ik heb aangegeven dat NSC er op dit moment niet klaar voor is om te onderhandelen over een meerderheidskabinet of een minderheidskabinet, dat ik op dit moment geen voorkeurscoalitie heb en dat twee informateurs langs de lijnen van de inhoud met de formatie van start moeten gaan. Ik heb ook geen idee wat dat allemaal betekent, maar het is nadrukkelijk de rol van de verkenner om dat te gaan ontcijferen. Ik heb de inzet van NSC meegegeven, het is nu aan de heer Plasterk om daar chocola van te maken. Er zijn echt belemmeringen in de sfeer van de rechtsstatelijkheid als ik dat zelf ga doen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *