NOS

NOS

SGP keldert door discutabele verkiezingsstunt bij abortuskliniek van 3 naar 3 zetels

Een opzichtige verkiezingsstunt van SGP-lijsttrekker Chris Stoffer. In het kader van ‘de Week van het Leven’ stond hij donderdag buiten een abortuskliniek in Rotterdam te flyeren tegen abortus, wat door media slecht ontvangen werd. Volgens de laatste peilingen lijkt zijn partij te kelderen van 3 naar 3 zetels.

De discutabele actie lijkt bij de achterban van de Staatkundig-Gereformeerde Partij niet in goede aarde te vallen. Volgens kenners kan dit voor veel SGP-stemmers betekenen dat ze wel twee keer zullen nadenken voordat ze op 22 november een keuze maken. Politiek verslaggever Arjan Noorlander duidt de situatie: “Je ziet dat ze heel erg schommelen in de peilingen, van 3 tot 3 zetels. Vorige verkiezingen hadden ze er 3 natuurlijk, maar met een beetje pech zal dat nu dalen naar 3."

De partij zelf laat weten te hopen op een godswonder om toch op 3 zetels uit te komen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *