NOS / SGP

ChristenUnie en SGP krijgen verplicht vijf dagen bedenktijd voor het indienen van moties

Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen voorkomen dat de ChristenUnie en de SGP overhaaste beslissingen kunnen nemen. De twee partijen krijgen daarom voortaan vijf dagen verplichte bedenktijd voordat ze een motie mogen indienen.

‘’Een motie dien je natuurlijk niet zomaar in’’, vertelt D66-Kamerlid Pia Dijkstra. ‘’Maar er komt wel een grote verantwoordelijkheid bij kijken. We willen de ChristenUnie en SGP daarom nog een werkweek de tijd geven zodat er geen beslissingen worden gemaakt waar ze later spijt van krijgen.’’

Dijkstra krijgt bijval van GroenLinks en de PvdA. ‘’We beseffen heel goed dat zulke partijen voorafgaand aan het indienen van een motie al veel intern hebben vergaderd en gediscussieerd’’, zegt PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen. ‘’Toch hopen we ze met die extra bedenktijd een handje te kunnen helpen.’’ 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Kees, ik heb zelf het nodige meegemaakt, niet als patiënt maar als medewerkster van een abortuskliniek. Ook ik word elke dag moordenares genoemd door mensen die door jou en jouw dominees zijn geïndoctrineerd en dus zelf geen mening mogen hebben

Jouw gelovigen geven geen alternatief, maar sl*chts één oplossing, de hunne. Dat betekent voor wanhopige vrouwen dat ze door hun ongeluk levenslang “gezegend” zijn met een ongewenst kind.

gravatar

Ik heb in het verre verleden mijn Volk aangezet tot genocide op naburige volkeren inclusief hun kinderen en huisdieren. Ik heb bijna de hele wereldbevolking uitgemoord door middel van een zondvloed. De oudste Egyptische kinderen vermoord, noem maar op. En ik zou tegen abortus zijn. Die is gek.

Ik ben juist hartstikke voor abortus en euthanasie. De laatste godsdienstoorlog was ook al veel te lang geleden. Het volk van mijn collega Allah is wat dat betreft gehoorzamer.

Reageer