Youtube / Pieter Omtzigt

Youtube / Pieter Omtzigt

Timmermans en Omtzigt zó diep gegaan tijdens gesprek dat ze nihilisten zijn geworden

‘Eens of oneens, uiteindelijk heeft niets zin’

Frans Timmermans en Pieter Omtzigt zijn gisteren tijdens hun verkiezingsgesprek zó diep gegaan dat ze nu volledig nihilistisch in het leven staan. “Niets heeft zin”, zei een hologige Frans Timmermans, na 1,5 uur lang diep in gesprek te zijn geweest met Pieter Omtzigt in Luxor Live in Arnhem.

“Eens of oneens, dit zijn absoluut valse tegenstellingen”, zei Pieter Omtzigt. “Het universum is gigantisch en koud en leeg en iets als ‘politiek’ is enkel een schaamlap om ons het miniemste gevoel van controle te geven.”

“Eigenlijk zouden we moeten beseffen dat we niet meer zijn dan een stofdeeltje op de rok van het universum”, zei Frans Timmermans. Vervolgens vroeg hij Pieter Omtzigt op de man af: “Ben je bang voor de dood?”

Uiteindelijk gingen Omtzigt en Timmermans dusdanig diep dat ze van de weeromstuit in louter oneliners gingen praten. Daarna accepteerden ze dat het leven betekenisloos is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *