Wikimedia Commons / Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Wikimedia Commons / Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Rechtse partijen dicht bij vorming kabinet-Geen Timmermans I

Vanochtend zijn onder leiding van informateur Putters de formatiegesprekken tussen Geert Wilders (PVV), Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yesilgöz (VVD) en Caroline van der Plas (BBB) hervat. Volgens Haagse bronnen zijn de vier rechtse partijen dicht bij een akkoord over kabinet-Geen Timmermans I.

De vier formerende partijen trekken zich deze week onder leiding van informateur Putters in alle rust terug op Landgoed de Zwaluwenberg. Tijdens deze onderhandeling is de pers niet welkom. Volgens Putters is het belangrijk om nu samen in alle rust en vertrouwelijkheid te kijken over welke standpunten van Frans Timmermans de partijen het gezamenlijk oneens kunnen worden.

Nadat vorige week bekend werd dat de vier rechtse partijen bereid zijn om verder te onderhandelen, werd ook de vraag welke vorm een dergelijk kabinet zou moeten hebben weer op tafel gelegd. In theorie is een meerderheidskabinet-Geen Timmermans I nog mogelijk, maar er wordt verwacht dat het om een extraparlementair kabinet-Geen Timmermans I zal gaan. In dat geval zal de hele Kamer meegenomen worden in de besluitvorming, behalve Frans Timmermans.

PVV-leider Wilders liet weten dat hij hoopvol is over de uitkomst van de gesprekken. “Het belangrijkste is nu dat we met één mond gaan twitteren over het gewicht van Frans Timmermans.” VVD-leider Dilan Yesilgöz sluit zich daarbij aan: “Nederland snakt naar oplossingen voor problemen van de Nederlanders. Daarom moeten we nu zo snel mogelijk de koppen bij elkaar steken en ons blijven focussen op geen Frans Timmermans.”

Mochten de onderhandelingen over kabinet-Geen Timmermans 1 toch onverhoopt klappen is er volgens diverse politieke watchers nog wel kans op een kabinet-Weg Met Woke I.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *