Shutterstock / Orange Pictures / Robert Hoetink

Shutterstock / Orange Pictures / Robert Hoetink

VVD en NSC gaan beleid van collega’s in kabinet heel scherp met lede ogen aanzien

Er zijn twijfels vanuit de politiek over de kandidaat-bewindslieden van het kabinet, met name PVV’ers Reinette Klever en Marjolein Faber, die in verband worden gebracht met de term ‘omvolking’. Volgens politici van de VVD en NSC hoeven we ons daar echter geen zorgen over te maken: “Wij gaan het doen en laten van onze collega’s in het kabinet nauwlettend en scherp met lede ogen aanzien.”

Sophie Hermans (VVD) geeft aan dat ze heel ver af staat van de ideeën van haar aankomende medekabinetsleden: “Als wij iets zien dat tegen onze principes ingaat, dan zullen wij ons daarover in de strengst mogelijke bewoordingen uitspreken en dan kijken onze PVV-collega’s maar wat ze daarmee doen.”

Teun Struycken (NSC) vindt de term ‘omvolking’ een verwerpelijke term, die niet los is te zien van de dreiging van geweld. “We moeten absoluut voorkomen dat zulke uitspraken van mensen waarmee wij innig mee gaan samenwerken salonfähig worden.”

Hermans probeert ons nog gerust te stellen wat betreft de ingewikkelde problemen op het gebied van landbouw en stikstof, dat volledig wordt opgepakt door de BBB-fractie. “Wij hebben alle vertrouwen in onze collega’s van de BBB op het ministerie van Landbouw en mocht het toch helemaal misgaan dan zullen wij daar flink afstand van nemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Moest u vroeger van afstand graaien, graait en snaait u er nu lustig op los in den Binnenhof zelve en plonst u nog even in de aangrenzende vijver. Pokertafel treft u uiterraard in het Torentje, daar stond voorheen voor t journaille een draaiwiel annex schijf, scherpe vraag van u meneer. Wilt u plankton?

Reageer