Aynur Mammadov / Shuttertsock

Aynur Mammadov / Shuttertsock

Poetin geeft Rutte tik op de vingers over VN-stemming: ‘Juist nu gezamenlijk optreden tegen brute oorlog’

Rusland stemde afgelopen week met overtuiging voor de staakt-het-vuren-resolutie in Gaza bij de Verenigde Naties. Tot grote verbazing van president Poetin onthield Nederland zich van stemming. Poetin: “Rutte slaat hier een modderfiguur, juist nu moeten we naast elkaar gaan staan om dit gruwelijke geweld.”

In een ingelaste persconferentie haalde Poetin hard uit naar premier Rutte: “Stop het in puin leggen van complete steden, stop het bombarderen van ziekenhuizen, stop het platleggen van energievoorzieningen, stop de slachting van onschuldige burgers. Ik was er heilig van overtuigd dat ieder weldenkend mens daar achter zou staan. Maar kennelijk vindt meneertje Rutte het allemaal prima dat deze gruwelijkheden gewoon door blijven gaan. Deze mensen worden nu aan hun lot overgelaten.”

De Russische president spreekt Rutte dan nog persoonlijker toe: “Ik wil meneer Rutte vragen of hij de beelden gezien heeft? Afschuwelijke taferelen van mensen die ontheemd zijn. Kinderen op de vlucht. Een moeder die op zoek is naar de lichamen van haar kinderen. Miljoenen mensen die in onzekerheid leven, zonder toegang tot basisvoorzieningen als water en elektriciteit. Beestelijkheden die aan de orde van de dag zijn, mensenlevens zijn niets meer waard. Bommen, puin en verderf tekenen het straatbeeld en miljoenen onschuldige burgers zijn de dupe. Dus ik vraag meneer Rutte nogmaals: heeft u de beelden gezien? Hoe kunt u dan nog rustig gaan slapen?”

Poetin zegt te walgen van Rutte en al die andere mensen die ‘met droge ogen’ zich onthielden van stemming. “Als je zo weinig empathie kunt tonen voor je medemens, dan vraag ik me oprecht af wat je in hemelsnaam in de politiek doet.”

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb volledig begrip voor de boze woorden van Poetin. Het afgelopen jaar heeft Poetin toch overduidelijk bewezen, hoe vredes- en liefdesvol hij probeert een afvallige provincie van Rusland weer binnen de grenzen te krijgen.

Reageer