NOS

NOS

Analyse: Poetin neemt couppoging toch minder goed op dan gedacht

Volgens diverse bronnen – die onder meer gelieerd zijn aan het Wagner-huurlingenleger – is het vliegtuig van Jevgeni Prigozjin door de luchtverdediging van Rusland uit de lucht geschoten. Daaruit concluderen experts in ieder geval één ding: de Russische president Vladimir Poetin neemt de couppoging en opmars richting Moskou van Prigozjin tóch minder goed op dan aanvankelijk gedacht.

“Prigozjin naar het buitenland, dus: zand erover. Tenminste, dat dachten we”, vertelt Rusland-kenner Djoeke van Hazewinkel. “Nu blijkt dat die hele relatief vergevingsgezinde houding van Poetin gespeeld was. In Rusland werd het gezien als een teken van volwassenheid en persoonlijke groei dat hij Prigozjin niet meteen om het leven bracht, maar nu lijkt het erop dat Poetin toch nog een appeltje met hem te schillen had.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *