Shutterstock / Dmitriy Kandinskiy

Shutterstock / Dmitriy Kandinskiy

Rusland creëert baanzekerheid voor 150.000 jonge mannen

Rusland laat eens te meer zien dat het thema werkgelegenheid hoog op de agenda staat in het land. Iedere mannelijke inwoner onder de 30 is vanaf nu gegarandeerd van een baan. Zij worden hier meermaals per brief en online aan herinnerd. Op die manier stimuleert het land de inwoners maximaal tot participatie.

"Onze visie is dat elke jonge man op korte termijn betekenisvol werk heeft", zegt de Russische president Vladimir Poetin. "Dat is goed voor hun zelfvertrouwen. Daarnaast is een laag werkloosheidscijfer goed voor de nationale cohesie. Zo profiteert uiteindelijk ook de rest van het land."

"Als het zo doorgaat, gaan we in de toekomst op dezelfde manier nog veel meer baanzekerheid creëren. Ook voor alle mannen boven de 30 en voor vrouwelijke inwoners. Misschien zelfs voor minderjarige Russen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *