Shutterstock / Torsten Pursche

Shutterstock / Torsten Pursche

Kim Jong-un verrukt buiten Noord-Korea te zijn: ‘Waarom doen meer Noord-Koreanen dat niet?’

Kim Jong-un is voor het eerst sinds de Covid pandemie in het buitenland. De reis ging dit keer naar het zonnige Rusland, waar hij een goede vriend bezoekt. Voor Kim is het uitzonderlijk dat hij op vakantie naar het buitenland gaat, maar hij vindt het des te fijner. “Ik begrijp niet dat niet meer landgenoten even Noord-Korea uit gaan”, zegt de Noord-Koreaanse dictator.

“Het is zo grappig dat de mensen hier een andere taal spreken”, begint Kim met een big smile. “Ze eten andere dingen en vooral de Russische supermarkten! Haha, die zijn zo anders dan thuis.” Hij denkt dat het goed zou zijn voor Noord-Koreanen om wat vaker buiten Noord-Korea te komen. “Je helemaal onderdompelen in een andere cultuur is verfrissend. Die vrijheid van het reizen. Je kan er zoveel van leren. Hoe het anders kan bijvoorbeeld. Oost west, Noord-Korea best, maar toch. Noord-Koreanen blijven wel erg veel in hun eigen wereldje leven.”

De Noord-Koreaanse leider blijft naar alle waarschijnlijkheid nog een paar dagen in Rusland. Waar zijn volgende buitenlandtripje heen zal gaan, weet hij nog niet, maar hij heeft de smaak wel te pakken. “Ik heb wanderlust.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *