NOS

NOS

Kim Jong-un compenseert nucleair afval in oceaan met treinreis

Kim Jong-un neemt de trein bij zijn bezoek aan Vladivostok, in het oosten van Rusland. In een persconferentie liet Kim Jong-un weten: “Op deze manier compenseer ik al mijn nucleaire afval dat de afgelopen decennia in de Stille Oceaan terecht is gekomen.”

De Noord-Koreaanse leider hekelt wereldleiders die bij elke ontmoeting het privévliegtuig pakken. “Ik vind dat ongepast voor zulke korte afstanden”, zegt Kim Jong-un. “Je moet de trein op zijn minst overwegen. Er zijn genoeg alternatieven.”

“Natuurlijk is helemaal niet gaan nog beter dan de trein nemen”, zegt Kim Jong-un, met de uranium die door hem in zee is terechtgekomen in gedachten. “Maar anders gaat er helemaal niemand meer naar Poetin en dat is ook zo sneu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *