Patrick Herzberg / Shutterstock

Patrick Herzberg / Shutterstock

De bibliotheek-publieksprijs wordt uitgereikt aan de beste Nederlandse trein

Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt van de bibliotheek-publieksprijs, de grootste prijs voor de Nederlandse trein. Kanshebbers zijn onder andere de intercity die op en neer rijdt tussen Den Haag en Enschede en de sprinter tussen Dordrecht en Arnhem.

“Ik vond de sprinter tussen Dordrecht en Arnhem erg mooi”, zegt Els (61), al veertig jaar vaste bezoeker van de bibliotheek. “Die trein laat veel ruimte voor fietsen en eigen interpretatie. Als je instapt op station Lage Zwaluwe waan je je echt in een andere wereld. Niet per se een trein die je twee keer neemt, maar ik heb er alsnog op gestemd.”

“Ik heb gestemd op de intercity tussen Amersfoort en Enschede”, zegt Idil (24), een van de jongere bezoekers van de bibliotheek. “Je bent er niet zomaar doorheen, want het is een lange trein, maar als je er eenmaal goed inzit dan is het puur genieten.”

Welke gele burgerslurf de bibliotheek-publieksprijs uiteindelijk in de wacht sleept wordt vanavond bekend gemaakt in de uitzending van EenVandaag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *