Shutterstock

Shutterstock

Veel Nederlanders overwegen een eigen trein, tram of metro aan te schaffen na nieuwe prijsstijgingen openbaar vervoer

De prijzen voor het reizen met het openbaar vervoer worden volgend jaar opnieuw flink duurder. Veel mensen overwegen daarom een eigen trein, tram of metro aan te schaffen, omdat ze daarmee goedkoper uit zijn.

“Het was tot voor kort voordeliger om gewoon voor je ritje te betalen, maar dat is nu gewoon niet meer zo. Je kan er beter zelf een hele trein, metro of tram aanschaffen”, zegt Anton (45) uit Delft. “Ik moet dagelijks richting Amsterdam, waarbij ik gebruik maak van zowel de metro, trein als de bus. Dat is niet meer te betalen. Ik heb daarom even een kostenplaatje gemaakt en heb besloten een eigen metro aan te schaffen. Na 14 jaar reizen heb ik die weer terugverdiend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *