Dutch_Photos / Shutterstock & Datumprikker

Dutch_Photos / Shutterstock & Datumprikker

Datumprikker gehackt, alle data op straat

'Mijn geboortedatum zit ertussen'

Vannacht is Datumprikker.nl gehackt. Daardoor zijn grote hoeveelheden data openbaar, zoals 2 april, 14 augustus en 29 oktober, maar ook honderden andere dagen en maanden. Op social media zorgt de hack voor onrust: “Wat als deze data in verkeerde handen vallen?”

“Mijn geboortedatum staat ertussen, dit vind ik dus echt heel kut. Zes juni, ik kan het nu net zo goed gewoon in deze tweet gooien”, schrijft elsdekort73 op X. Hoe privé ingrijpend het datalek is, blijkt ook uit het Facebookbericht van Dennis Hazel, die beschrijft hoe de sterfdatum van zijn moeder (26 april) nu op straat ligt. “Zij was erg gesteld op haar privacy, dit zou zij nooit gewild hebben.”

“Het datalek vind ik op zich al heftig en confronterend, maar helemáál eng vind ik de gedachte dat Rusland of Noord-Korea met deze data aan de haal gaan”, besluit Hazel. “Dan hebben ze toegang tot onze volledige kalender. Achteraf onbegrijpelijk naïef dat we Datumprikker.nl hebben vertrouwd met deze delicate data.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *