Dutchmen Photography / shutterstock

Dutchmen Photography / shutterstock

DUO verbaasd over hoge aantal aanvragen basisbeurs: ‘We wisten niet dat zoveel jongeren behoefte hadden aan gratis geld’

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft veel meer aanvragen voor een basisbeurs binnengekregen dan ze hadden verwacht. De instantie laat weten verbaasd te zijn: “We wisten niet dat zoveel jongeren behoefte hadden aan gratis geld.”

“We hadden wel wat verwacht, maar niet dat iedereen het fijn vindt om financiële steun te ontvangen voor zijn of haar studie”, zegt een woordvoerder van de DUO. “Je zou denken dat jongeren het wel gewend zijn om in armoede te leven en het fijn vinden een hoge schuld aan te gaan, maar dat blijkt dus van niet. Bijzonder.”

DUO laat weten verder onderzoek te doen naar waarom de basisbeurs zo populair is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *