Anton Gvozdikov / Shutterstock

Anton Gvozdikov / Shutterstock

Mensen met migratieachtergrond vaker betrapt op fraude dan mensen die niet gecontroleerd worden

Mensen met een migratieachtergrond worden vaker betrapt op fraude dan mensen die simpelweg nooit gecontroleerd worden. Dat meldt Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO), naar aanleiding van een onderzoek van NOS op 3 en Investico.

“We krijgen veel kritiek omdat we studenten met een migratieachtergrond veel vaker beschuldigen als fraudeur, maar hoe vaak blijken mensen van wie we de gegevens niet natrekken fraudeur te zijn? Bijna nooit”, stelt de woordvoerder van DUO. “Ik zal het wel weer niet mogen zeggen, maar het is altijd de groep die we vanwege hun achternaam grondig en wantrouwend controleren waar de fraudeurs tussen zitten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit onderzoek van de NOS bleek dat wel 97% van de fraudeurs een migratieachtergrond had. Dus is het misschien een goed idee om mensen met een migratieachtergrond vaker te controleren? (Vergeet niet dat deze comment is geplaatst op De Speld)

Reageer
gravatar

(Dit is dus een bijzonder dom idee omdat als je bij voorbaat al veel meer mensen met een migratieachtergrond gaat controleren, dit jouw statistiek verklaart en je een zichzelf versterkend effect creëert.)

gravatar

Als je mensen kan herkennen die bovenmatig frauderen of zich met criminele activiteiten bezig houden mag je dat niet gebruiken! Diskriminazi! Op een bridgeclub zie je nu nooit pliesie! Diskriminazi!
Krijg ik nu geld?

Reageer
gravatar

Waarom wordt de PVV er weer gelijk bijgehaald. Dit is de enige beweging in Nederland, welke het het allerbeste voor heeft met de niet west-Europese nieuwe Nederlander. Denk maar aan het enige PVV-lid Geert Wilders, die een oplossing aandroeg voor hij nijpende huizentekort voor de toestroom van asielzoekers Minder Marokkanen ….Minder Marokkanen …. vele malen herhalend.

gravatar

Geertje komt inderdaad tenminste met oplossingen. Mark zijn sterke punt is problemen creëren. En liegen natuurlijk.

gravatar

Hitler had ook goeie oplossingen die de woningnood kan verlichten.
Ik weet niet meer precies welke bevolkingsgroep hij liet decimeren (daarvoor ben ik te jong),, maar het moet te vinden zijn op wikipedia.