Shutterstock / LightField Studios

Shutterstock / LightField Studios

DUO komt pechgeneratie tegemoet met V&D-bon

De basisbeurs komt weer terug, maar hoe zit het het de pechgeneratie? Studenten die tussen 2015 en 2023 hebben gestudeerd hebben alleen gebruik kunnen maken van het leenstelsel. Gelukkig biedt DUO deze studenten een tegemoetkoming in de vorm van een V&D-bon.

“Studieschulden kunnen soms oplopen tot 70.000 euro, zelfs zonder studievertraging”, zegt een woordvoerder van DUO, “Het duurt jaren voordat studenten deze schulden kunnen afbetalen en dit heeft grote invloeden op hun toekomst, zeker nu we toch de rente omhoog gaan gooien. Met deze bonnen willen wij de studenten een hart onder de riem steken.”

De studenten komen in aanmerking voor de bon als ze binnen de diplomatermijn van 10 jaar hun diploma halen. Ze kunnen ook kiezen voor een bon van de Free Record Shop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *