Studio Speld

Studio Speld

5 tekenen dat we het klimaat gewoon gaan redden

Nu het nieuws zich alleen op bosbranden, overstromingen en andere narigheid richt, is het moeilijk om vrolijk te blijven. Wij gaan al die negativiteit te lijf met vijf overduidelijke signalen dat het gewoon goed gaat komen met dat klimaat van ons.

Broodclips van karton
Dankzij de tomeloze inzet van Albert Heijn is jouw mueslibol klimaatneutraler dan ooit. En dat próéf je. Ooit waren de broodclips van plastic, maar nu zijn ze van karton. De inkt op het karton is, voor zover mogelijk, zelfs gemaakt van milieuvriendelijke, ecologische inkt.

Carpoolen
Nu de optie ‘carpoolen’ er sinds een paar decennia is, wordt eens te meer duidelijk dat het klimaat feitelijk al gered is. Het hoefde sinds de invoering van het carpoolen al niet meer gered te worden. Logisch: met carpoolen rijd je met maar een auto naar werk, in plaats van twee. Een CO2-reductie van iets minder dan vijftig procent, omdat een collega wel alsnog met de auto naar de carpool-locatie moet rijden, maar vanaf daar is het pure reductiewinst.

Steeds meer dieseltrucks hebben stickers op de zijkant met de boodschap op weg te zijn naar een CO2-vrije toekomst
Je ziet ze steeds vaker rijden: trucks met stickers op de zijkant met daarop de boodschap dat zij op weg zijn naar een CO2-vrije toekomst. Dit is niet alleen letterlijk bedoeld: het is ook metaforisch. De stickers staan namelijk voor iets groters: ze staan voor de vurige wens van de marketingafdeling dat het hele bedrijf CO2-neutraal wil zijn.

Kartonnen rietjes
Na het filmpje van de duiker die een plastic rietje uit het binnenste van een zeeschildpad trekt, zou je kunnen zeggen dat één stikkende schildpad het voor ons allemaal verpest heeft. Je kunt echter ook optimistischer kijken naar zulke ontwikkelingen. Bij elke teug nat karton is duidelijk dat we het redden, met het klimaat. We zakken steeds verder onder die magische grens van twee graden opwarming.

Tortilla-verpakking verbruikt nu tot wel dertig procent minder plastic
De tortilla-verpakking van Santa Maria super soft wrap Tortilla Original bevat tot wel dertig procent minder plastic. Het geheim van de reductie? Meer papier gebruiken in de verpakking. Zo gebruiken we minder plastic bij het aanschaffen van onze tortilla’s. We gebruiken niet nul plastics, maar wel minder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *