Studio Speld / Fungi Design

Studio Speld / Fungi Design

Steeds meer collega’s doen mee aan lijsttrekkerspool

Binnen steeds meer bedrijven beginnen collega’s een lijsttrekkerspool waarin zij proberen te voorspellen wie de nieuwe lijsttrekkers worden na de val van het kabinet. Zo geïnteresseerd zijn zij in de politiek.

In de lijsttrekkerspool zijn op tal van manieren punten te verdienen. Deelnemers kunnen uiteraard stijgen in de ranglijst door het juist raden van politici die zich kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap van hun partij. Daarnaast zijn er punten te verkrijgen bij de zogeheten tussensprintjes, bijvoorbeeld door juist te voorspellen wie er volgens politiek duider Arjan Noorlander op ‘poleposition’ ligt of wie er op een strategisch moment een interview aan De Telegraaf geeft. Deelnemers kunnen ook strafpunten krijgen: een captain die een onhandige tweet plaatst of vergeet om gezellig mee te lachen met Jaïr Ferwerda kan mensen doen kelderen in de ranking.

De pool van de collega’s van IT-bedrijf JustITcomp is nu al razend spannend. Op dit moment staat Frank van de afdeling software bovenaan in de pool. Hij voorspelde goed dat Mark Rutte zich al in de eerste etappe zou terugtrekken en dat Dilan Yesilgöz zich vervolgens in de bergrit kandidaat zou stellen voor het lijsttrekkerschap. Ook gokte Frank correct dat Jesse Klaver zou besluiten om geen lijsttrekker te worden van de combinatie tussen GroenLinks en de PvdA, terwijl veel andere collega’s in het pooltje dat wel dachten.

Onderaan de pool bungelt Henry van inkoop, die als enige had ingezet op Mona Keijzer als CDA-lijsttrekker. Sterker nog, hij had haar benoemd tot zijn captain in de lijsttrekkerspool, waardoor hij dubbele strafpunten moest innen. Ook Yani van development, die gisterochtend vergat om haar ploeg te updaten, bungelt onderaan het rechterrijtje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is veel te zeggen over het betrouwbaar artikel. Om te beginnen is “poleposition” toch meer een term voor lieden zoals Max Versteppen. En moet “Mona Keijzer” niet het veel lekkerdere Mona Toetje zijn?

Reageer
gravatar

Ja sorry nieuwe hooligans, nog uit de barricaden houden, beetje pittige types denken met scherp, niet zo van kleding uit type modellen weinig die kunnen praten is pole position. Bottom up, wij hebben het niet waar gemaakt, woorden zijn over en op.

Reageer
gravatar

Zeg nou zelf, kroekt Hildugaardt i.c.m. geinferteerde berelullen wastevens Neuenberger cathegismus stopera. En daarna viel de Krinstuwer ook nog uit, het diocees ttv Tjokroaminoto dispereerde niet. Dat dan weer wel.