Dejan Dundjerski / Shutterstock

Dejan Dundjerski / Shutterstock

Wij spraken de laatste Nederlander die nog nooit een vraag aan een lijsttrekker stelde

Marion (48) uit Dordrecht is een bezorgde burger, en toch heeft ze nog nooit 30 seconden met een lijsttrekker mogen praten tijdens een verkiezingsdebat. Ze is daarmee een van de laatsten in Nederland. Wij gingen bij haar langs om te vragen hoe het zo mis heeft kunnen gaan.

Marion werkt in de zorg, heeft 3 kinderen waarvan eentje op een wachtlijst, woont in een duur huurhuis, is mantelzorger voor haar moeder die een conflict heeft met de Belastingdienst en haar man heeft jarenlang in de fabriek van Chemours gewerkt. Genoeg reden dus om Marion uit te nodigen in een studio om een probleem een gezicht te geven.

“RTL heeft me nog gebeld, maar de ochtend na dat debat moest ik vroeg op, dus daar ging ik niet aan beginnen.” De redactie van SBS ging nog een stapje verder. “Uiteindelijk waren ze zo wanhopig dat ze aanboden om het gehele debat naar mijn woonkamer te verplaatsen. En daarvoor heb ik niet genoeg stoelen. Ik zou die twee klapstoelen uit de tuin kunnen halen natuurlijk, en ik heb nog een krukje in de badkamer, maar dan zit je pas op 11. Dat gaat dus mooi niet passen. Dus ik heb vriendelijk bedankt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *