Buitenhof / Youtube

Buitenhof / Youtube

Steeds meer lijsttrekkers hopen kiezer voor zich te winnen door openlijk te twijfelen

Nu de verkiezingen dichterbij komen, halen politieke partijen alles uit de kast om de koploper in de peilingen NSC naar de kroon te steken. Het strategische middel van Pieter Omtzigt om openlijk over van alles te twijfelen wordt door steeds meer partijen overgenomen. Twijfelen wint kiezers.

Nu het twijfelen van links tot rechts meer wordt ingezet is het de vraag waarom het zo populair is onder politieke partijen. Politiek verslaggever Nynke de Zoeten: “Kiezers twijfelen ook over van alles en nog wat, en mensen herkennen zich erg in het verhaal van lijsttrekkers die het ook nog niet weten.”

Waar Pieter Omtzigt al weken openlijk aarzelt over het mogelijke premierschap kiezen de andere lijsttrekkers voor andere gebieden om hun politieke dubio op los te laten. Timmermans leek eerst een gedoodverfde kandidaat voor het premierschap, nu zegt de PvdA/GL-lijsttrekker: “ik moet het nog maar zien, het moet vooral gaan over het realiseren van ons programma. De stoel is niet het doel.”

“Je kunt er natuurlijk van vinden wat je wil. Veel mensen hekelen het, zoals zij dat zien, populistisch twijfelen van een groeiende groep nieuwe partijen. De realiteit is wel dat de kiezer zeer gevoelig is voor volksvertegenwoordigers die niet duidelijk uitspreken waar ze voor staan en wat ze precies van plan zijn met dit land”, constateert De Zoeten.

De partij DENK is in het verkiezingsprogramma heel stellig over het chemisch castreren van pedofielen. Inmiddels zijn ze een beetje teruggekrabbeld en zeggen ze dat het mogelijk een goed idee is maar dat ze het nog eens goed willen afwegen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *