Proshots/Koen Laureij

Proshots/Koen Laureij

Partijen willen tot de formatie van Rutte V écht niet meer met Rutte

Nu het kabinet gevallen is en Nederland in het najaar weer naar de stembus gaat, is het voor bijna alle politieke partijen duidelijk. Ze willen écht niet meer regeren met Mark Rutte, tot de formatie van het kabinet-Rutte V begint.

“Nee, dat gaan we niet meer doen”, benadrukt ChristenUnie-leider Mirjam Bikker. “Laat ik daar glashelder over zijn: de ChristenUnie stapt niet in een nieuw kabinet met Mark Rutte als premier, tenzij dat kabinet het kabinet-Rutte V is.”

Ook BBB-leider Caroline van der Plas denkt er niet over om tot aan de vorming van het kabinet-Rutte V mee te regeren onder premier Mark Rutte: “Ik vind dat Nederland het recht heeft om dat te weten. Rutte mag best minister worden in mijn kabinet en een andere premier van de VVD vind ik ook prima. Maar Mark Rutte als premier is voor BBB tot de formatie van Rutte V echt voor honderd procent uitgesloten.”

Bij andere partijen klinken vergelijkbare geluiden. Toekomstig D66-leider Rob Jetten zegt geen vicepremier onder Mark Rutte te willen worden tot Rutte V op het bordes staat. Voormalig CDA-leider Wopke Hoekstra wil het graag binnenkort over stikstof hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Driekwart van Nederland wil dat Rutte opdondert, maar bij D66 zeggen wij altijd: je moet noet luisteren naar het gepeupel.

Reageer