Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Doorbraak in landbouwakkoord: gesprek leidt tot nieuw gesprek

De landbouworganisatie LTO en het kabinet hebben gisteren voor de zoveelste keer intensief gesproken over het landbouwakkoord. Beide partijen verkondigden een uur na middernacht trots dat er opnieuw een doorbraak is geforceerd: er is weer een vervolggesprek ingepland.

LTO-voorzitter Van der Tak vindt dat er stevig onderhandeld is, met resultaat. “Een doorbraak is zacht uitgedrukt. We hebben cruciale stappen gezet door samen uit te komen op het inplannen van een nieuw gesprek.”

Minister Adema spreekt van een ‘kantelpunt in de onderhandelingen’. “Met de grootste kabinetsdelegatie tot nu toe hebben we wederom een volgend gesprek kunnen afdwingen. We hopen dat we dan, tijdens dat volgende gesprek, zo goed met elkaar overeenkomen dat ook dat gesprek leidt tot een volgend gesprek over het landbouwakkoord. Hom of kuit dus, daar komt het feitelijk op neer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En geen chocola keukenmeiden bij de vuurwerkshow, niet zo gezellig, gillende keukenmeiden is al jaren befaamd, beter alternatief is onbekend.

Reageer