NOS

NOS

Landbouworganisaties vrezen maatregelen kabinet: ‘Waar is de tijd van overleg gebleven?’

Nu het landbouwoverleg na het opstappen van LTO definitief gestaakt is denkt het kabinet erover om zelf maatregelen te nemen ter verduurzaming van de landbouwsector. Landbouworganisaties zijn ongerust: “Waar is de tijd van overleg gebleven?”

Met name LTO-voorzitter Sjaak van der Tak maakt zich ernstig zorgen. “Het is bij dit soort grote transities juist zo belangrijk om het gesprek met elkaar aan te gaan”, verklaart hij. “Wij zouden dolgraag samenwerken en oplossingen vinden, maar het kabinet kiest er blijkbaar voor om nu zelf maatregelen te nemen. Onbegrijpelijk.”

Voorzitter Roy Meijer van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt valt hem bij. “Een stevig landbouwakkoord zou zoveel onzekerheid bij jonge boeren wegnemen, maar zonder overleg kom je daar niet. Vroeger kon een gesprek ten minste nog resulteren in een nieuw gesprek, maar blijkbaar is die tijd voorbij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat raar dat die boeren niet mee wilde met strenge beperkingen nu en veel beloftes voor de toekomst. Ik houd altijd mijn beloftes. Voor zover ik me dat kan herrineren.

Reageer
gravatar

Uiteraard wilde ik schrijven: “Ik las een stukje tekst uit de periode ‘Dass war einmal’.