Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

CDA: ‘Wij zitten niet in dit kabinet om te regeren’

Na het klappen van het landbouwakkoord deze week zal de regering zelf maatregelen moeten nemen om de sector te verduurzamen. Het CDA ziet dit absoluut niet zitten zegt Wopke Hoekstra: "Als wij wilden regeren, waren we niet in een kabinet gaan zitten."

De christendemocraten hadden ingezet op het landbouwakkoord als richtlijn om verder te praten over stikstofreductie. Toch wil de regeringspartij nu niets horen over eenzijdige maatregelen vanuit het kabinet. “Wij zitten in dit kabinet om te praten, uit te stellen en gedecimeerd te worden bij de volgende verkiezingen.”

Volgens Hoekstra ligt de bal nu ‘ergens anders’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kom een cowboy 🤠 bij de winkelhaak, oog van de bewaker drbei, je moe zo’n talent ook niet en zn omgeving beter niet me schroevedraaier t, die panache prioutte hasta la vista pista!!

Reageer
gravatar

Dan regeer ik met ijzeren schoen! Boeren moeten in september verplicht stenen zaaien. In mei oogsten we dan de huizen. Robbie wil kernen planten zodat we genoeg kernenergie hebben. Christianne kan gewoon de stieren melken.

Reageer
gravatar

Ik zit er ook niet om te reageren. Het gaat vooral om het zitten. Lang zitten.
Als ik Nederland aan de EU verpatsen mag ik daar misschien ook een tijd zitten!

Reageer
gravatar

De kiezers verwachten dat de geliefde leider van de Boeren, Caroline vdr Plas, binnen de kortste keren de leiding zal overnemen van de VVD’er Mark Rutte.
Dan mag Wopke natuurlijk ook meedoen.