Shutterstock / Luca Perra

Shutterstock / Luca Perra

Poetin belooft Wagner-leger nieuwe scheppen te sturen

Het Russische huurlingenleger Wagner is van plan zich woensdag terug te trekken uit Bachmoet, zo maakte de woedende baas Jevgeni Prigozjin vandaag bekend. Hij is kwaad op de Russische legerleiding omdat zij “veel te weinig munitie” leveren. Poetin kwam zojuist met een reactie en beloofde een nieuwe voorraad scheppen te sturen.

“We komen de Wagner-groep tegemoet met een grote hoeveelheid spiksplinternieuwe scheppen, van het in 1869 ontworpen type MPL-50”, zegt Poetin. “Ik verwacht dan ook klinkende resultaten. Als Prigozjin met onze scheppen niet in staat is om de Leopard 2-tanks van Oekraïne te vernietigen, is hij duidelijk niet de juiste man op de juiste plaats. Jevgeni, ik richt me even tot jou: wees een vent en ga dat slagveld gewoon weer op”, laat de Russische president weten vanuit zijn beveiligde bunker.

Poetin zou ook toegezegd hebben op termijn “meer kanonnenvoer" te leveren voor de Wagner-groep in de vorm van ongetrainde gevangenen. Prigozjin heeft nog niet gereageerd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *