Burdun Iliya / Shutterstock

Burdun Iliya / Shutterstock

Belastingverlaging op sperma gaat niet door: niet te bepalen wat wel en geen sperma is

Wat wel of geen sperma is, is zo simpel nog niet. Iets kan alles weg hebben van sperma, sperma zijn zelfs, maar of het dan ook aangemerkt dient te worden als sperma, dat blijkt lastiger dan je denkt. Dat concludeert een onderzoeksgroep van het Ministerie van Economische Zaken.

“Is voorvocht dan ook sperma?”, met die vraag zitten we al jaren zegt een van de onderzoekers. “Nog lastiger wordt het wanneer de sperma ergens in verwerkt zit, zoals in een saus ofzo. Kun je dan nog wel spreken van sperma? Daarbij: als je het heel erg gaat inkoken, dan veranderen de verhoudingen ook. Moet daar dan ook een lagere btw voor komen? Laat staan als het gepasteuriseerde sperma is.” Een sluitende definitie van wat sperma is, kunnen de onderzoekers onmogelijk geven.

Het wetsvoorstel van D66 om de btw op donorzaad te verlagen is hiermee definitief van tafel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn sperma schijnt van buitengewone kwaliteit te zijn. Hij heeft al minstens 348 kinderen bij evenzoveel jongedames verwekt.
Althans dat beweert hij. Maar meeste dames zaten in de harems van elf impotentie sjeiks. Die tellen toch niet?