Andriana Syvanych / Shutterstock

Andriana Syvanych / Shutterstock

Helaas: vrouw die net van negatief zelfbeeld af was gaat naar de kapper

Na heel veel yoga, meditatie en sessies met haar coach was Eva (27) eindelijk van haar negatieve zelfbeeld af. “Het was een intensief traject maar ik heb mijn oordelen over mezelf los kunnen laten.” Helaas voor Eva was dat niet voor lange duur: ze ging daarna naar de kapper.

“Bij het wassen van mijn haar was er nog niets aan de hand. Ik had wel zin in een frisse andere coupe die past bij de nieuwe ik”, zegt Eva. “Maar toen moest ik met nat, plat gekamd haar waar geen greintje volume meer in zat voor die spiegel gaan zitten. Recht ervoor, drie uur lang.”

Inmiddels heeft Eva de ervaring verwerkt dankzij EMDR en kan ze er goed over praten. Ze ziet nu zelfs de positieve kanten ervan in. “Ik heb veel over mezelf geleerd. Zo weet ik nu dat mijn hoofd vierkant is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is kwakzalvers-nonsens voor vrouwen die (zielsveel) blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring bij de yoga- en de medicatie-instructeur en niet te vergeten bij de kapper.

Reageer