MyStockVideo / Shutterstock

MyStockVideo / Shutterstock

Klimaat begrijpt nieuwe politieke realiteit en stelt opwarming aarde een paar jaar uit

De grote overwinning van de BoerBurgerBeweging bij de Provinciale Statenverkiezingen is in Den Haag hard binnengekomen. Ook het klimaat kan niet om de uitslag heen en begrijpt dat er nu een nieuwe politieke realiteit is. Om de brede groep proteststemmers tegemoet te komen wordt de opwarming van de aarde een paar jaar uitgesteld.

“Het klopt dat er eigenlijk nog maar enkele jaren zijn om in actie te komen om de ergste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen, maar deze uitslag kan ik niet zomaar naast me neerleggen. Dan moet je opnieuw kijken wat er mogelijk is. Ik stel het smelten van de ijskappen, zeespiegelstijging, extreme hitte en droogte, bosbranden, overstromingen en uitsterven van talloze diersoorten gewoon twee jaar uit. Het is belangrijk dat boze burgers gehoord worden,” aldus het klimaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onbegrijpelijk. Klimaat doet er doorgaans dertig jaar over om van mening te veranderen. Dus ik denk dat dit een reactie is op de milieuplannen van Winsemius, niet die van Harbers. Die laatste kunnen we op zijn vroegst over 15-30 jaar verwachten.

Reageer
gravatar

Leerzaam hoor die reacties; je leest terug wie het geschreven heeft en je leest niet opgemerkte spelfouten, ook ingewikkeld want ik lees het geen 2 keer, het woord burger is voor mij wel nieuws, eindig je toch met een Amerikaanse klassieker aldus de nieuwe bondscoach.

Reageer
gravatar

Ik stel een naam voor voor de coalitie van BBB met VVD en CDA, namelijk ABBB:
AntiBoerBurgerBeweging.
Bij het uitstellen van de noodzakelijke milieu- en klimaatmaatregelen zijn zowel boeren als burgers de pineut.

Reageer
gravatar

Niet noodzakelijk. Als we de temperatuur 5 graden verhogen, kunnen we palmbomen gaan kweken.

gravatar

Boer en Burger Bedrog dekt toch eigenlijk heel goed de lading. Het is één grote oplichterij, alsof er na die ene graad niet nog veel meer graden zijn en de temperatuur opraakt of zo.

gravatar

Als Caroline even de helikopter naar Brussel of Straatsburg pakt zal ik haar de Europese regels wel even uitleggen. Onder het genot van wijn en heerlijk eten. Met lekker veel vlees. De enige goede koe is die op mijn bord 😋.

Reageer
gravatar

Frans, een hele koe? Dat lukt jou zelfs samen met Caroline van der Plas niet. Dat zegt toch wel wat.
De enige die ‘n hele koe kan opeten is Obelix. Als tussendoortje bij een maaltijd van wilde zwijnen.

gravatar

De achternaam Klimaat schrijft men met een hoofdletter K als eerst letter. Als Klimaat ook als voornaam zou voorkomen, zou mij dat tegenwoordig niet meer verbazen.
Ook bij Klimaat als pseudoniem voor Jochem vd B., zoals in het bovenstaande artikel, dient de eerste letter een hoofdletter te zijn.

Reageer
gravatar

In tegenstelling tot wat je vaak hoort (2030) kun je gewoon de wet aanpassen inderdaad. Als het klimaat dan toch besluit op te warmen, dan stuur je er gewoon een leger advocaten op af. Advocaten van luchtvaartmaatschappijen zijn hier erg goed in, heb ik gehoord.

Reageer