Ivonne Wierink / Shutterstock

Ivonne Wierink / Shutterstock

Zielig: kinderboer wordt na twee dagen al weggehaald bij moederboer

Het zijn hartverscheurende beelden: een kinderboertje dat soms al na twee dagen wordt weggehaald bij de moederboer. Het was laatst nog te zien in een uitzending van Hart van Nederland. Lieneke Bernstof uit Amersfoort spreekt er schande van. “Die kinderboeren zouden gewoon het bedrijf van hun ouders overnemen, maar in plaats daarvan worden ze bruut van hun moederboeren gescheiden. Nu BBB de grootste partij is is het hopelijk klaar met deze smerige praktijken.”

Diverse wetenschappers vinden het juist goed dat kinderboeren vroeg worden weggehaald bij hun moederboer. Zo verklaart expert op het gebied van agrarische zaken Peter Kornuit: “Voor zo’n kinderboer is het moeilijk opboksen in de stal tussen de volwassen boeren. De kans op lichamelijke of mentale schade is reëel. Daarnaast geeft het een goede stimulans voor de moederboer om weer nieuwe kinderboertjes te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vroeger gingen de jongetjes altijd in de versnipperaar. Daar hebben ze een einde aan gemaakt en dan heb je dus op een gegeven moment een snelweg vol trekkers. Maar goed, wolven bieden daar natuurlijk kansen.

Reageer
gravatar

Jan een vraagje over “(..) uitzending van Hart van Nederland” Wie is door de stichting Hart van Nederland waarheen uitgezonden? Toch niet de zielige “kinderboertjes” naar de kinderopvang van de meelevende Peter Kornuit. Niet doen, want daar krijgen de ouders problemen met de fiscus mee.

Reageer
gravatar

Jan, dit artikel maakt het duidelijk dat jij als geboren en getogen Amsterdammer niet bekend bent met eerlijke boeren, die met hun familie al vanaf de schepping dag en nacht zwoegen voor het natuurbehoud.

Zonder de enorme liefde voor onze natuur en de grote creativiteit van onze boeren zou het platteland er nu niet zo bezienswaardig bij liggen met prachtige afwisselende vergezichten en indrukwekkende windmolens.

Ik verwacht wel van jou dat jij op mijn partij, dus op mij, hebt gestemd, omdat een slimme Amsterdammer graag elke dag vijf glazen melk wil drinken en regelmatig wil genieten van een pond onvervalste varkenslapjes.

Reageer
gravatar

“Jan,
dit artikel maakt duidelijk dat jij als geboren en getogen Amsterdammer niet bekend bent met eerlijke boeren, die met hun hele familie al vanaf de tijd van de schepping dag en nacht zwoegen voor het behoud van de natuur.

Zonder de grote creativiteit van onze boeren en hun enorme liefde voor onze natuur zou het platteland er nu niet zo bezienswaardig bij liggen, met prachtige afwisselende vergezichten en indrukwekkende windmolens.

Ik verwacht dus wél van jou dat jij op mijn partij, dus op mij, hebt gestemd, omdat een slimme Amsterdammer graag elke dag vijf glazen melk wil drinken en regelmatig wil genieten van een pond onvervalste varkenslapjes.”