NOS

NOS

Franse boeren zoeken nog naar reden voor demonstratie: ‘Nu vooral de macht der gewoonte’

De Franse boeren hebben een grootschalige demonstratie aangekondigd. Ze zullen de komende dagen met tractors veel wegen gaan blokkeren. Een woordvoerder van de boeren zegt dat er op dit moment nog geen echte reden is voor de protesten maar vooral ‘de macht der gewoonte’.

Aardappelteeler Francois Claux staat al sinds ‘s ochtends vroeg op de snelweg met zijn tractor. “Als het even kan, stap ik gewoon de tractor in en zie ik ter plaatse wel of er ook een reden is voor de demonstratie. Het is als je bed verschonen, dat moet gewoon een keer per week. Nou ja, een keer maand.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *