NOS

NOS

Tweede Kamerverkiezingen in 2025 met 48 deelnemers en 104 televisiedebatten

Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft besloten om de Tweede Kamerverkiezingen in 2025 om te dopen tot ‘marathonverkiezingen’. Dit betekent dat het de grootste en langste verkiezingen ooit zullen worden.

In totaal 48 partijen zullen tijdens 104 televisiedebatten strijden om de grootste partij van het land te worden.Waar er bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 nog slechts 37 partijen meededen, zullen dat er in 2025 maar liefst 48 zijn. De partijen worden opgedeeld in groepen van 4, waarna de twee beste deelnemers per groep het in een volgende ronde tegen elkaar op zullen nemen in de knock-out fase.

“Tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen bleef het tot op het laatste moment spannend”, verklaart Bergkamp de nieuwe opzet. “In deze nieuwe vorm kunnen ook de onbekende nieuwelingen zoals BVNL, Groep Gündogan of Lijst van Meijeren hopen op een stunt.”

Vanwege het drukke uitzendschema zal het eerste debat tussen Partij van de Eenheid en Ubuntu Connected Front komende week, na een indrukwekkende openingsceremonie op het Media Park in Hilversum, al van start gaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sem, waar zie jij humor? Dit is het eerste bericht in De Speld dat 100% waarheid bevat.