Ken Schwarz / Flickr

Ken Schwarz / Flickr

Amoebe heeft geen bijzondere plannen voor het weekend

'Beetje fagocyteren en verder zien we wel wat er langskomt'

Zoals het er nu naar uitziet wordt het geen spectaculair weekend voor amoebe Ben uit Hengelo: "Neuh, ik denk morgen even wat fagocyteren en verder zie ik wel wat er langskomt".

Teleurgesteld in zijn ietwat vlakke perspectief is de amoebe niet: de eencellige ziet het weekend immers ook als rustpunt in een verder vrij hectisch bestaan. "Ik ben nu ook op een leeftijd dat het allemaal niet zo gek meer hoeft. Vroeger ging ik in het weekend nog wel eens dagenlang achter de ene na de andere bacterie aan. Of was ik elke zaterdagavond in de weer met celdeling. Maar als ik dat tegenwoordig doe, dan voel ik het bij wijze van spreken op dinsdagochtend nóg. Je wordt toch verstandiger."

Het enige dat Ben van plan is, is even rustig zitten voor het proces van fagocytose ("Dat opslaan van deeltjes buiten het cytoplasma binnen mijn eigen membraan, dat doe ik denk ik even morgen aan het einde van de ochtend, dan kan het weer van m'n lijstje"), maar verder is zijn agenda helemaal leeg. "Wordt er nog gevoetbald? Excelsior – Sparta Rotterdam? Ga ik dat misschien wel kijken."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *