Elena Rostunova / Shutterstock

Elena Rostunova / Shutterstock

Nooit meer knetterbrak: vrouw stopt met weekend hebben

Na weer een weekend zichzelf compleet naar de ratten te hebben gedronken, heeft Iris besloten te stoppen met een weekend hebben. “Dat lijkt me het meest effectief.”

Misselijk ligt Iris in bed, alles om haar heen draait. “Ik weet niet meer hoeveel ik heb gedronken. Drie wijn, dacht ik. Maar het zouden er ook veertien kunnen zijn.” De emmer naast haar bed is zo vol dat Iris inmiddels over is gegaan op de prullenbak. “Als ik straks geen weekend meer heb dan kan ik ‘m weer gewoon gebruiken voor papier en chocoladewikkels. Daar kijk ik wel naar uit.”

Iris’ vriendinnen hebben haar al vaak geconfronteerd met haar drankgebruik en vinden dat ze het echt serieus moet nemen. “Daarom stop ik nu met weekend hebben. Doordeweeks niet drinken ging me namelijk prima af, dan ben je echt een alcoholist. Dus als ik nu gewoon geen weekend meer heb, kom ik ook niet in de verleiding om mezelf om te toveren tot een wandelende fles Chardonnay. Daarom ga ik vanaf nu echt stoppen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wanneer ik de foto met de voeten van Iris goed bekijk, heb ik aan mijn 1,5 liter Johnnie Walker Black-fles niet genoeg. Bij zulke voeten krijg je ‘m toch nooit omhoog?

Reageer