Syda Productions / Shutterstock

Syda Productions / Shutterstock

Gaat u dit weekend naar de getver? Dit moet u weten

U gaat dit weekend naar de getver. Gefeliciteerd! Om verantwoord naar de getver te kunnen gaan, zijn er een paar dingen die u moet weten.

Bagage
Het is het best om zonder al te veel bagage naar de getver gaan. Vooral wie voor het eerst naar de getver gaat wil bijvoorbeeld nog wel eens zijn waardigheid meenemen. Dat is niet verstandig. Die moet u namelijk bij de voordeur al inleveren en de kans is klein dat u uw waardigheid volgende morgen nog terugvindt. Gaat u dus naar de getver, dan kunt u uw waardigheid beter thuis laten.

Gevoel van tijd en ruimte
De getver is eigenlijk altijd een plek waar u ofwel heen gaat of geweest bent. Er daadwerkelijk zijn is vaak amper onderwerp van gesprek. De getver kunt u zien als mythisch land, uw Ithaka, uw strand na pensioen, of uw after met Gerrit waar u bent vergeten dat u in uw broek heeft gepoept. En als u echt bent vergeten waar het ligt: om de hoek rechts.

Eten en drinken
In de getver zijn, is lang niet zo prettig als naar de getver gaan. Vertrek dus altijd met een volle maag en neem voldoende te drinken mee. In de getver zelf kunt u vaak ook eten en drinken krijgen, maar de rijen zijn vaak lang en het is er vaak erg duur.

Gezelschap
U bent waarschijnlijk niet de enige die naar de getver gaat. Gezellig, maar pas op! Wie naar de getver gaat is niet automatisch uw vriend, ook niet als ze u aanspreken met ‘vriend’, ‘makker’, ‘neef’, ‘broer’, ‘broertje’, ‘bro’, ‘koempel’, ‘compadre’, ‘gap’, ‘gozer’, ‘Sjakie’ of ‘kankermongooltje’. Mensen die naar de getver gingen zijn een soort apart, hou ze ook apart, ook al was u er samen of zult er samen zijn. Dit zijn ook de mensen die termen als ‘knaldrang’ bezigen en hoewel u daar deels al bij hoort doordat u naar de getver was hoeft u er ook weer niet mee te koop lopen.

Nasleep
Als u naar de getver gaat kan u een flinke nasleep verwachten wanneer u weer terugkomt van de getver. Denk bijvoorbeeld aan blijvende hersenschade of het gevoel van leegte. Oplossingen om te herstellen van de nasleep is om veel broccoli te eten en een flinke doses paracetamol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *