photomatz / Shutterstock

photomatz / Shutterstock

Visser haalt afval uit zee maar gooit het ook netjes weer terug

Respect voor de visserij, en met name voor visser Cornelis. Als hij gaat vissen, haalt hij afval uit zee. Maar, benadrukt visser Cornelis, daarna gooit hij het natuurlijk wel gewoon netjes terug.

“Zo hoort het gewoon, vind ik”, zegt visser Cornelis. Hij haalt een oud kapot visnet van kunststofvezel van zijn haakje, en smijt het terug de zee in. “Ik vis graag afval uit zee, maar gooi het daarna met net zoveel plezier terug. Zo houden we de zee zoals ‘ie is, en bied ik andere vissers ook weer de kans om op een later moment zelf afval uit de zee te vissen. Ik ga ervan uit dat zij hetzelfde doen. We moeten het samen doen he!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschijnlijk vermeldt Matthijs tegen zijn gewoonte in de leeftijd en de achternaam van de onverlaat niet om hem te beschermen tegen dreigementen met allerlei nare voornemens van anonieme Telegrof-lezers