dien / Shutterstock

dien / Shutterstock

Goudvis bereid te vergeten wat je hem 4 seconden geleden hebt aangedaan

Één moment lijkt hij buiten zichzelf van woede, wanneer je zonder aankondiging een ferme ruk aan zijn feloranje buikvin hebt gegeven. Maar een paar tellen later behandelt hij je weer alsof er niets is gebeurd: goudvis Melchior (3) uit Alblasserdam is niet van het wrokkoesterende soort Carassius auratus."

Melchior is dan ook een bijzondere vis", prevelt het trotse baasje Pleun, terwijl ze hem rijkelijk voedert met kleurige vlokken uit een geurige tube. "Zijn innerlijk kompas is zó afgesteld dat hij binnen vier seconden vergeet welke flagrante zonde je tegen hem hebt begaan. Zijn motto is 'zand erover, en snel een beetje', dat lijkt me echt een heerlijke manier om in het leven te staan. Wat kunnen we toch veel van ze leren", mijmert de goedlachse Zuid-Hollandse.

Wat niet wegneemt dat Melchior's flegmatieke levenswandel niet geheel consensusloos is: "O God nee, hij vergeet misschien wel, maar hij vergeeft nooit. Nóóit. Het is een vis."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Boeiend. Misschien moeten we er een sterrenbeeld aan vastplakken. Kun je als je niets beters te doen hebt leuke maandscenario’s opschrijven voor AD-lezers en zo.

Reageer