Shutterstock/Alones

Shutterstock/Alones

Ontroerend: man met vissershoedje ziet voor het eerst in zijn leven een hengel

Een ontroerend moment voor de 30-jarige Simon vanmiddag aan een grachtje in de binnenstad van Den Bosch. De Bosschenaar, die al jaren vaker mét dan zonder een vissershoedje de deur uit gaat, zag vandaag voor het eerst in zijn leven een hengel.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen”, zegt een zichtbaar ontroerde Simon. “Er bekruipen mij momenteel enorm veel verschillende gevoelens. Ik voel een enorme verbondenheid ineens nu ik dit apparaat in mijn handen heb. Zo’n gevoel als tweelingen waarschijnlijk ook hebben met elkaar. Alsof we elkaar in een vorig leven al eens zijn tegengekomen.”

Wanneer we Simon vragen of het niet een tikkeltje hypocriet is dat hij al jaren met vissershoed op festivals, verjaardagen en talloze andere sociale gelegenheden verschijnt, maar eigenlijk nog nooit een vis uit het water heeft getrokken, reageert hij gepikeerd: “Hoezo? Je weet toch helemaal niet wie er eerder was: de vis of het hoedje?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *