Vrouw ruimt op en loopt nu rond in alle kleren die ze weg wil doen cover

Vrouw ruimt op en loopt nu rond in alle kleren die ze weg wil doen cover

Vrouw ruimt op en loopt nu rond in alle kleren die ze weg wil doen

“Dit shirt draag ik nooit meer, dus dat kan weg", zegt Josefien (23) terwijl ze het shirt aantrekt. Een versleten, korte broekje dat ze kocht in de tweede klas van de middelbare school knelt ondertussen om haar bovenbenen. Ze is bezig eindelijk eens haar kledingkast op te ruimen.

Ze graaft in de berg met kleren die ze voor het gemak allemaal even op de grond heeft gegooid. “Hé, daar is die eyeliner die ik kwijt was!” Josefien trekt behendig een streep over haar rechter ooglid en legt de eyeliner op de stapel ‘houden’ boven op een drollenvanger die ze droeg op de laatste dag van de basisschool. “Te veel meegemaakt met deze broek.” Ze pakt een pet van Duvel die ze gratis kreeg bij een biertje op het terras. “Petten staan mij super slecht, maar misschien is het wel een keer leuk voor een themafeestje. Altijd goed om lelijke kleren te bewaren.” Gekscherend zet ze de pet schuin op haar hoofd en vervolgt het opruimen.

Na nog ruim een uur opruimen ligt de gehele vloer bezaaid met kledingstukken. Inmiddels draagt Josefien twee broeken, een rokje, een galajurk, drie shirts, een te kleine skihelm met ingebouwde skibril, een hak en een sneaker. “Chill! Er kan best veel weg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *