El Mundo Today

El Mundo Today

Visserijbedrijf vangt surimi van bijna 40 ton

Hoewel het surimi-seizoen slechts twee maanden geleden begon, hebben de vissers van Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk nu al een goede start gemaakt. Ze hebben namelijk een surimi van 38 ton gevangen, de grootste vangst uit de Noordzee tot nu toe. Met de succesvolle vangst van afgelopen vrijdag kunnen ze het hele jaar vooruit.

“Over een paar dagen ligt het in de supermarkt”, zegt topman Diek Parlevliet, CEO van visserijbedrijf Parlevliet en Van der Plas. “Het is een zeer zware, maar succesvolle tocht geweest. Deze surimi moet wel 20 of 30 jaar oud zijn en probeerde waarschijnlijk te paren in dit gebied. We volgden en harpoeneren hem al drie weken. Gelukkig gaf hij zich uiteindelijk gewonnen.”

Het visserijbedrijf besloot zo snel mogelijk weer verder te varen op zoek naar verse surimi.

Dit artikel verscheen eerder op El Mundo Today.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *