Hendra_s.tam / Shutterstock

Hendra_s.tam / Shutterstock

5 zelden gehoorde ontstaanstheorieën voor COVID-19

Het is nog altijd onduidelijk of het coronavirus door zoönose is ontstaan of toch uit een laboratorium is ontsnapt. De oorsprong van een virus is nou eenmaal moeilijk te achterhalen. Ook deze 5 ontstaanstheorieën voor COVID-19 zijn nog altijd niet ontkracht en daarmee op zijn minst plausibel.

1. In de ballenbak
Het coronavirus is ontstaan in een van de meest ziektekiemenrijke omgevingen op aarde. Na te zijn ontsprongen aan de slijmbesmeurde bodem kon het virus vrij rondwaren in de bak en was het slechts een kwestie van tijd voor het overging van bal op kind.

2. Onder de douche
Net als de beste ideeën is COVID-19 onder de douche ontstaan.

3. Tijdens het vrijen
Een intieme vrijpartij, al dan niet in een laboratorium en al dan niet met een vleermuis, heeft geleid tot de wereldwijde pandemie.

4. Uit het ongewisse
Het kan, je weet het niet.

5. Tussen kunst en kitsch
Het virus is ontstaan in de nauwe ruimte tussen kunst en kitsch, waar de omstandigheden voor genmutaties optimaal zijn en waar een tot op heden onbekende SARS-variant zomaar duizenden euro’s waard kan zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je hoort zelfs wel eens wilde verhalen dat een Chinese onderzoeker in een laboratorium even niet heeft opgelet met zijn pipetje. Het moet niet gekker worden. Hahahaha

Reageer
gravatar

Toch vreemd dat de betreffende laboratoriumassistente Wong Pong daags daarna spoorloos is verdwenen. Kwade tongen zeggen dat ze is ████████ ███████████████████ (weg gekalkt door de Chinese ambassadeur – red.)

gravatar

Toch vreemd dat dit laboratorium volledig door Amerikaanse bedrijven werd betaald, maar dat het desalwelteplus wordt gebruikt om de Chinezen de schuld te geven.

gravatar

維吾爾人。這就是為什麼為了中國人民的安全,我們將所有維吾爾人關在療養院。不幸的是,它只起到了一點點作用。

Vertaling in samenwerking vertaalbureau Frans Timmermans bv

7. Door de Oeigoeren. Daarom hebben we alle Oeigoeren voor de veiligheid van het Chinese volk opgesloten in herstellingskampen. Het hielp helaas maar een heel klein beetje.

Reageer