WILLIAM LUKE / Shutterstock

WILLIAM LUKE / Shutterstock

SCP: ‘Beter luisteren naar gevaarlijke flauwekul zal vertrouwen in overheid herstellen’

De overheid moet beter luisteren naar gevaarlijke flauwekul. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau in een nieuw rapport. Op die manier kan het vertrouwen in de overheid hersteld worden.

“In de coronapandemie voelden sceptici zich niet gehoord”, zegt onderzoeker Joep Schaper over de mensen die elke avond aan de talkshowtafels zaten en luidkeels werden vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. “Het is dan de taak van de overheid om beter te luisteren.”

Volgens het SCP moet de groep die onevenredig veel aandacht kreeg tijdens de pandemie meer aandacht krijgen. Schaper: “Je hoort in eerste instantie misschien gevaarlijke uitspraken over vaccins, maar je moet luisteren naar de zorgen daarónder. Mensen zijn oprecht bezorgd over een pedo-satanische elite. Als je dat aanhoort, zal het vertrouwen terugkeren.”

Luisteren is genoeg, denkt het SCP. Het opsluiten van Rutte, De Jonge en Van Dissel is niet per se nodig. “Deze mensen blijven echt niet boos als je ze niet hun volledige zin geeft”, zegt Schaper. “Dat zou immers onredelijk zijn.”

Het vertrouwen in het SCP is vrijdag sterk gedaald.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja als je als kabinet overduidelijk zo vaak staat te liegen en te bedriegen wordt het de complotdenker wel heel gemakkelijk gemaakt. De normale burger raakt verward want die weet niet meer wat echt is en wat achteraf blijkt verzonnen voor andere redenen.

Reageer
gravatar

Wat Mark Rutte ons op de televisie wijsmaakt is per definitie gelogen, dus ook tijdens de corona. Het is bewezen dat hij grote gezondheidswetenschappers als Willem Engel en Thierry Baudet niet serieus nam.

Reageer
gravatar

Sterk actueel artikel, Rudolf!

Een opmerking:
De vele pandemie-deskundigen die de wereld tijdens de coronacrisis rijk bleek te hebben, is wel degelijk geluisterd, want vooral de lezers van De Speld hebben er flink om moeten lachen. En dat is veel waard.

Reageer