Vladimir Mulder / Shutterstock

Vladimir Mulder / Shutterstock

We hebben rioolwateronderzoek gedaan en het was vooral ontzettend goor

Geen idee hoe het met die nieuwe coronagolf zit verder

Toen we hoorden dat er een flinke toename is in het aantal coronagevallen in Nederland, twijfelden we geen moment: we besloten rioolwateronderzoek te gaan doen. Inmiddels is ons onderzoek afgerond. We hebben geen idee hoe het met die nieuwe coronagolf, maar we kunnen in ieder geval concluderen dat het ontzettend goor was.

We weten niet hoe ze het bij het RIVM normaal gesproken doen, maar toen wij met een schep, een jerrycan en wat testmonsters naar het riool afdaalden, voelden we meteen al: dit wordt naar. Nu we dit uitschrijven denken we meteen weer aan al die gore drek die we gezien, gevoeld en geproefd hebben. Bah. Op een gegeven moment raakten we ook de jerrycan kwijt en was het al helemaal behelpen. En je moet je voorstellen: dan ben je pas bij het eerste gedeelte van het onderzoek.

We werden vandaag gebeld door het lab hoe het zat met “onze monsters”. We dachten weer terug aan vorige week donderdag en begonnen spontaan te kokhalzen. Eigenlijk hebben we nog nooit zoiets goors gedaan. We hebben het lab verteld de volgende keer zelf maar een putdeksel op te tillen en af te dalen naar die met stront doordrenkte onderwereld. Jullie zoeken het maar uit.

Onze conclusie: liever corona dan dat we dit nog een keertje moeten doen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *