NOS

NOS

Kremlin laakt ‘onbetrouwbare’ Wagnergroep: ‘Er valt niet te praten met deze lui’

De relatie tussen het Kremlin en het huurlingenleger van de Wagnergroep is ernstig onderkoeld geraakt. Er worden steeds meer verwijten over en weer gemaakt en het Kremlin vraagt zich nu hardop af de samenwerking met de Wagnergroep nog houdbaar is. “Er valt niet te praten met deze lui”, zo klinkt er uit het Kremlin.

“Echt waar, er valt geen land te bezeilen met die gasten”, zegt een woordvoerder van het Kremlin. “De communicatie verloopt stroef en ze tonen zich behoorlijk onbetrouwbaar. We hadden meer professionaliteit verwacht van de Wagnergroep. Natuurlijk, het is een huurlingenleger, maar we hadden niet verwacht dat ze zich ook echt als passanten zouden gedragen. We proberen gewoon duidelijke afspraken maken, maar dat blijkt onmogelijk. Ze verdwijnen ook te pas en te onpas, we kunnen dus tótaal – en dit mag je best opschrijven – niet van ze op aan.”

Het Kremlin zelf treft geen blaam, vindt het Kremlin. “Je gaat in goed vertrouwen zo’n samenwerking aan. Wij hebben onze nek voor ze uitgestoken. Wapens geleverd, het vertrouwen gegeven, carte blanche wat betreft manier van handelen. We hebben nota bene duizenden leden voor ze vrijgelaten uit de gevangenis, maar een beetje dankbaarheid: ho maar.”

In Moskou wordt nu openlijk getwijfeld aan de integriteit van de groep die zich een jaar geleden nog als ‘loyaal en betrouwbaar’ presenteerde. “Zo zie je maar weer hoe je teleurgesteld kan worden door bepaalde mensen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Poetin heeft al twee jaar geleden het lidmaatschap van de NAVO aangevraagd om zich beter te kunnen beschermen tegen de agressieve nazistaat Oekraïne.
Rutte was alleen akkoord als hij Poetins politieke tegenstander Aleksej Navalny uitlevert aan het Internationaal Gerechtshof.

Reageer
gravatar

Poetin: “Ongelovig hoe het tuig van de Wagnergroep te keer gaat. Ik noem alleen al: ziekenhuizen en scholen bombarderen, onschuldige burgers doodschieten en krijgsgevangenen martelen. En dan nog de gore moed hebben om tegenstanders daarvan de schuld te geven.
Dat zouden gewetensvolle Russen zoals ik nooit doen.”

Reageer