zstock / Shutterstock

zstock / Shutterstock

Ook nu nog blijft Jelle (28) wekelijks met een stokje in zijn neus roeren: ‘Voor mij is dat ontspannen’

Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het niet meer nodig om te testen op het corona-virus omdat het virus in de endemische fase is beland. Ook adviseren zij om de GGD-teststraten verder af te schalen.

Jelle Brinkhof (28) baalt. “Een uitje naar de teststraat was voor mij het hoogtepunt van mijn week. Ik vond het heerlijk als iemand met een stokje mijn hersenen ging kietelen. Dan vergat ik al mijn zorgen en kon ik even ontsnappen aan de dagelijkse sleur.”

Jelle geeft aan het ‘verschrikkelijk te gaan missen’: “Het was ook gewoon een verzetje, een uitje. Ik had soms de leukste gesprekken met mensen die mij testten. Dan zeiden zij: ‘Ik ga nu even in je neus roeren’, en dan zei ik: ‘ok’. Dan voel je toch dat je dichterbij iemand bent gekomen. Het heeft ook iets intiems.”

De enige troost die de jonge data analist heeft is dat hij ruim 80 zelftests in huis heeft. “Een zelftest evenaart helaas nooit het gevoel dat je krijgt als iemand anders je test, maar dichterbij dan dit kan ik helaas niet komen. Af en toe kijk ik uit het raam, steek ik een staaf in m’n neus en denk ik over de dingen die geweest zijn. Die uitslag maakt me dan eigenlijk niet eens zo heel veel uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eierstokjes zijn daarentegen uitermate geschikt om op gezette tijden flink mee te rammelen.
Bij gezonde Nederlandse mannen bewerkstelligen dit soort organen tevens andere wroetneigingen.

gravatar

Sonja, u bent kennelijk nieuw hier. U moet weten dat wij als doorgewinterde lezers van De Speld niet van uw soort praatjes houden. Meneer, wij schrijven namelijk respectvol over vrouwen.

gravatar

U (s)preekt voor uw beurt, heer Goecke.
Als u een goed geïntegreerde Speldbezoeker zou zijn geweest, zou u ongetwijfeld beter op de hoogte zijn geweest van de heersende mores en de moraal van dit bijzondere nieuwsforum! Wellicht in tegenstelling tot uw sociale kringen Bestaan er hier geen taboes en en spreken wij niet met meel in de mond.

Met vriendelijke groeten,

freule Viesman