NOS

NOS

Staking rechters volledig rechtmatig, oordeelt rechter

Rechters in Nederland dreigen te gaan staken. Daarmee brengen ze minister Weerwind van Rechtsbescherming in vergelegenheid. Het kabinet liet onderzoeken of ze een dergelijke staking niet op voorhand al kunnen verbieden. Een eventuele staking is echter volledig rechtmatig, zo oordeelde de rechter.

“Het staat iedere beroepsgroep vrij om het werk neer te leggen als ze daar goede gronden voor hebben. Zo ook rechters”, luidde de uitspraak van de rechter. “Hoge werkdruk, personeelstekorten en zorgen om veiligheid zijn allen valide gronden waarop je een staking kunt inzetten om druk te kunnen zetten op, ik noem, een kabinet.”

Tot slot liet de rechter weten dat hij het niet kan waarderen voor dit soort futiliteiten naar de rechtbank geroepen te worden. “Als u me nu wilt excuseren, ik heb nog een hoop andere dingen te doen vandaag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verneem in dit artikel dat de minister in “vergelegenheid” is gebracht. Ik heb geen idee wat dat is, wel dat de Frank Boeijen Groep erover zong in het befaamde nummer “Zwart wit” (“Wie wil er bloed op de achterbank, …”. Daarmee is het alsnog een legitiem woord.

Reageer
gravatar

Vermoedelijk is de betekenis en draagwijdte van het begrip “overdrachtelijkheid” in de loop der jaren bij u in het langetermijn-geheugen wat sleets geraakt.