dreamnikon / Shutterstock

dreamnikon / Shutterstock

Cut out the middleman: steeds meer mensen doen hun boodschappen direct bij een distributiecentrum

Nu medewerkers van distributiecentra van Albert Heijn staken, dreigen er lege schappen in de filialen. De stakingen en de mogelijke problemen bij de bevoorrading van de winkels doen de vraag rijzen: kunnen we onze boodschappen eigenlijk niet beter direct bij een distributiecentrum halen? Een aantal mensen is er al mee begonnen, de eerste reacties zijn positief.

“Dit is de toekomst. Ik denk dat steeds meer mensen voortaan de auto pakken en meteen doorrijden naar een distributiecentrum”, stelt distributiekenner Bert Bokhoven. “Dan weet je in ieder geval zeker dat je niet met een lege boodschappentas thuiskomt. Natuurlijk: het is onhandig dat er vaak geen prijskaartje bij de producten staat en je hebt vaak een opstapje nodig om bij je eten te komen. Maar goed, als dat de enige problemen zijn, lijkt dat me niet onoverkomelijk.”

“Cut out the middleman, zeg ik altijd maar zo”, zegt Bert Bokhoven maar zo. “Dit past bovendien ook bij de duurzame trend waarin mensen op zoek gaan naar de herkomst van bepaalde producten. De consument wil zien waar de producten vandaan komen. Nou, meestal uit een distributiecentrum, dus.”

Nadia (33) uit Veghel heeft de proef op de som genomen en is erg positief. We spreken haar als ze met een ladder voor een Albert Heijn-distributiecentrum staat. “Ik vind het ideaal”, zegt ze. “Ik kan zo meteen boodschappen voor de hele maand doen, als ik wil. Er zijn wel wat onduidelijkheden nog, ik heb bijvoorbeeld geen idee waar ik moet afrekenen nu. Ik leg af en toe wat contant geld bij de ingang neer en hoop dat dat voorlopig voldoende is, wat mij betreft werkt dat prima.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *