Pazargic Liviu / Shutterstock

Pazargic Liviu / Shutterstock

Flessenautomaat Albert Heijn vraagt of je opbrengst statiegeld misschien wil doneren aan Albert Heijn

De staking van medewerkers van de distributiecentra heeft Albert Heijn volgens databureau Hiiper al tientallen miljoenen euro’s gekost. De supermarktketen heeft daarom een inventieve methode verzonnen die wat extra geld moet opleveren: de flessenautomaten in de supermarkten vragen nu of je de opbrengst van je statiegeld “misschien wil doneren aan Albert Heijn.”

“We zijn trots op onze nieuwe, speciale doneerknop bij de flessenautomaten”, stelt Albert Heijn-woordvoerder Fleur Achtergalen. “Het is een uitdagende tijd voor ons allemaal, dus kunnen we iedere bijdrage goed gebruiken. Dat er op de blikjes bovendien nu ook statiegeld zit, is wat dat betreft een mooie meevaller. Helaas kunnen we de goede doelen die we voorheen steunden met de doneerknop voorlopig even niet helpen, maar geen zorgen: het geld komt op een goede plek terecht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *