Shutterstock / Frame Stock Footage

Shutterstock / Frame Stock Footage

NASA introduceert statiegeld op ruimtepuin

De hoeveelheid ruimtepuin rondom onze aarde is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het risico bestaat dat we in de toekomst onze telefoon niet meer kunnen gebruiken, geen adressen meer kunnen opzoeken met behulp van navigatie, en niet meer kunnen controleren wat voor weer het morgen wordt. Om dit probleem op te lossen gaat de NASA statiegeld invoeren op brokstukken, afgedankte raketlichamen en uitgerangeerde satellieten.

Op dit moment kunnen mensen enkel nog ruimtepuin inleveren op het Kennedy Space Station van NASA, maar de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is ambitieus: “Om lange rijen te voorkomen willen we zo snel mogelijk innamepunten hebben staan op elke lanceerbasis ter wereld, het ISS, de maan en Mars. Daarmee hopen we aan te moedigen dat burgers even wat ruimtepuin meepakken als ze naar een ander hemellichaam gaan.”

Wel is het van belang dat mensen de stukken puin niet te veel indeuken. “Dan pakt de machine het niet”, aldus NASA. Mensen die geen zin hebben om zelf een stuk puin weg te brengen kunnen dit in speciaal daarvoor bestemde rekjes aan de verscheidene prullenbakken in het heelal leggen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Denk (zie hier puin, woord mocht niet meer) dat we met de nieuwe chef nieuwe oplossingen gaan vinden voor niet bestaande problemen. Werkte uitstekend in het het Nederlands model. Wat mij vooral triggert, waarom je dit überhaupt zou willen. Omgekeerd worden bestaande problemen keurig uit de weg geruimd omdat het probleem te onbestaanbaar voor het ruimtelijk bevattingsvermogen. Stel sterrenstelsel u wilt een BierSpeiseLokal. U wilt dat. Verzin een probleem zodat het niet kan. Nlptje zegt kan. Kun je iets mee wellicht. Idee stelen wellicht? Of introduceert discriminitoir woord; Lokali. Kortom gewoon keine Losung eerst niet bestaande problemen. Moeilijk moe mude vermoeiend. Speisekarte Wiener Schnitzel? Und so weiter und EIN FORT. Mensen mit regierung wie eincellig sind sei, kommen sie aus ein Zwiebel of ein Spiegelei? Disengaged young talentful merciful young people, kein dank Schutz ich bin fleiberghasted wth Politikisch. Nimmer wieder praktisch und kindness und Speiselokale. Ganz verrücht, nicht Toll.

Reageer
gravatar

“Mensen die geen zin hebben om zelf een stuk puin weg te brengen kunnen dit in speciaal daarvoor bestemde rekjes aan de verscheidene prullenbakken in het heelal leggen”. Dit is weer typisch Amerikaans: Een oplossing creëren, welke het echte vraagstuk alleen maar groter maakt. Al die in de ruimte geplaatste rekjes, vormen een nieuwe hinderpaal op de ruimtewegen. En dan zijn er nog de nodige ruimtegebruikers, vooral de Nederlandse, die het vuil NIET in het rekje doen, maar het ernaast zetten.

Reageer